Széchényi 2020

A Kun-Metalokála Kft. vasúti jármű gyártechnológiai megújulásának támogatása

Kedvezményezett neve: "KUN-METALOKÁLA" Fémtechnikai Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: A Kun-Metalokála Kft. vasúti jármű gyártechnológiai megújulásának támogatása

Támogatás összege:  11 675 394 Ft

Összköltség: 16 679 136 Ft

Támogatási intenzitás:  70%

A projekt fizikai befejezése: 2022.02.16.

Megvalósítási helyszíne: 5420 Túrkeve; Kinizsi u. 1750/42

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00447

 

Projektleírás:

Társaságunk 1993-ban alakult. Folyamatosan bővítettük termelőterületeinket, fejlesztettük gépparkunkat, a humán színvonal növelése mellett. Jelenleg közel 4000 m2-es fedett, teljes infrastruktúrával rendelkező, daruzott iparcsarnokaink vannak. ISO minősítéssel 1998 óta rendelkezünk. 2010-től Cégünk EN ISO 9001:2008 szerint minősített. Fémek ömlesztő hegesztésével kapcsolatos teljes körű MSZ EN ISO 3834-2:2006 sz. minőségirányítási rendszert is vezettük be. Gyártási mozgásterünk bővítésére minősítést szereztünk a DIN EN 15085-2 CL1 előírásainak megfelelőségére. Fő profilunk: vasúti, kötöttpályás járműalkatrész, közúti járműalkatrész, acélszerkezeti és fémipari elemek gyártása. Többek között gyártunk a svájci STADLER Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. részére, az Osztrák ÖBB tulajdonában lévő TS Hungaria Kft. részére vasúti acélszerkezeteket, az amerikai piacra NABI buszalkatrészeket, a német CLAAS cégnek mezőgazdasági alkatrészeket. Fő célunk a beszállítóként vasúti járműalkatrész gyártói tevékenységünk növelése, bővítése, új külföldi kapcsolatok kiépítése, melyekhez projektünk is kapcsolódik:

A projekt keretében a fő tevékenységünket vasúti, kötöttpályás járműalkatrész, valamint az egyéb tevékenységeink közül a közúti járműalkatrész, acélszerkezeti és fémipari elemek gyártását fejlesztettük. A projekt kizárólag eszközbeszerzésre irányult, ez két különböző eszközt jelent, egy db PRO-CAM CNC plazmavágó berendezés él hozzá egy STORM 11-10-270 ES csavarkompresszor került beszerzésre. Az eszközök a fém/alumínium/vas, stb. alapanyagaink testre szabásában, precíziós vágásában, valamint a munkadarabok egy máshoz illesztésében vállnak a hasznunkra. Az eszközök élettartama hosszú, üzemeltetése költséghatékony. Számunka szebb és precízebb vágásfelületet eredményez, valamint az alkatrészek kivágása (akár 50%-al is) kevesebb időt vesz így igénybe, így a termelékenységünk fokozásához is hozzájárul a beruházás.

A projekt keretében megvalósult beruházás eredményeként egyrészt, a jelenlegi tevékenységünkhöz kapcsolódóan sokkal hatékonyabb munkavégzéssel fogunk működni, másrészt jelentős mértékben javított termelési módszer alkalmazása jön létre. Az eszköz célja a kedvező költség mellett megvalósított hatékony CNC pozícionálás, mely gyártó és feldolgozó ipar megannyi szegmensét, így a miénket is a kötött pályás vasúti járműgyártás területén is alkalmazható. Az eszköz egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy ez a vágógép precízebb, pontosabb, és szebb felületű vágást biztosít eddig használatban álló hasonló CNC vágógépeinknél. A szebb és precízebb vágásfelület mellett, az alkatrészek kivágása (akár 50%-al is) kevesebb időt vesz majd igénybe.

A fentieken túlmenően a beruházás eredményei: egyrészt a jelenlegi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés, illetve új termelési módszer került bevezetésre nálunk, hisz idáig plazmavágóval még nem dolgoztunk, egyéb mechanikus vágó berendezéseink, vízsugaras vágónk van már. Az eszköz célja a kedvező költségen megvalósított hatékony CNC pozícionálás, mely gyártó és feldolgozó ipar megannyi szegmensét, így a miénket is a kötött pályás vasúti járműgyártás területén is kivállalóan alkalmazható.

Gyakorlatilag a termékkínálatunk választékpalettája is szélesedett egyben. Hisz plazmavágó a többféle vastagságú, anyagú fémalapanyag vágását is el tudja végezni az eddig használatos gépeinkkel szemben. Így a gép beszerzésével a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen módosított, vagy jobb minőségű termékeket tudunk létrehozni.

A projekt a terveknek megfelelően valósult meg, műszaki változtatás nélkül.

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.